Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Haziran 2014 Çarşamba

CRKT OTANASHİ NOH KEN

Bu bıçak Hissatsu efsanesini devamı olarak yapıldı. Markanın taktik sınıf bıçaklarının amiral gemisi pozisyonunda. Bu bıçağın tasarımcısıda Hissatsu da olduğu gibi savunma ve dövüş sanatları ustası James Williams. kendisini yarattığı bıçaklar pek çok ülkeden polis ve asker tarafından tercih ediliyor.


Otanashi de kesinlikle savaş/yakın dövüş için üretilmiş bir bıçaktır..

Hissatsudan en büyük farkı ebatları. Çok büyük bir bıçak.Açık hali yaklaşık 26 cm. Gerçi kabza yapısı ince tasarlanmış böylece büyük olmasına rağmen taşınması daha kolay olacaktır.


Otanashi manuel bir bıçak. Auto lawks özelliği yok. Thumd stud yani parmakla itme çıkıntısını kulanarak kendiniz açıyorsunuz. Bu boyda ki bir çakı için çok mantıklı. Aynı şekilde çift emniyetli. Kolayca açıyorsunuz ama kapatmak için sırası ile iki emniyeti kapatıyorsunuz. Bu demek ki yanlışlıkla kapatma şansınız yok. Çok güven verici.


Kabzanın tarafı G10 kaplı ikewn diğer tarafı çıplak. Bu son yıllarda taktik bıçaklarda görmeye alıştığımız bir tasarım. Böylece hem tek taraftaki doku elden kaymasını önlüyor hemde bıçağın ince formu korunmuş oluyor.


Geceleri parlamaması için komple siyah renktedir. Çelik bile siyah teflon kaplıdır. AUS8 paslanmaz japon çeliği kullanılmıştır.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder